Culy Homemade: Indonesisch geïnspireerde pompoensoep
Koelt het eenmaal wat af in september? Dan verlangen we toch echt naar pompoensoep. Het fijne daaraan is dat tal van toffe varianten op te bedenken vallen, en dat deze Indonesisch geïnspireerde variant nog lekkerder is dan we hadden kunnen vermoeden.
Het vleugje Indonesië waarover we het hebben zit ‘m vooral in smaakmakers als kruidnagel, steranijs, citroengras en limoenblad. Maar ook de toppings maken een trip naar Zuid-Oost Azië, met sambal en emping als grote sterren. Lekker? Niet normaal.
Pompoensoep met een Indonesische twist
- Zorg dat de pompoenblokjes klaarstaan. Als je nog moet schillen, doe dat dan eerst.
- Bak de ui en knoflook in een ruime pan met de olijfolie op laag vuur een minuut of vijf, tot ze zacht zijn. Voeg steranijs, limoenblaadjes, kruidnagels en citroengras toe en stoof aan tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de pompoenblokjes toe en laat een paar minuten meebakken. Giet dan de bouillon bij de groenten. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen gaar is (test dit even met een mesje).
- Vis de steranijsjes, kruidnagels, limoenblaadjes en het citroengras uit de soep. Geen probleem als dit niet helemaal lukt: we zeven de soep zo nog.
- Mix de rest tot een gladde soep. Zeef de soep en giet weer in de pan. Roer de slagroom door de soep.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de pompoensoep af met emping, saotomix en sambal.
Meer met pompoen?
- Culy Homemade: gevulde pompoen met Gorgonzola en rode uienchutney
- Culy Homemade: gekruide pompoencake met roomkaas en gekaramelliseerde bacon
- Culy Homemade: cannelloni met pompoen, olijf en worst