Culy Homemade: spiesjes van gemarineerde pompoen met halloumi (gourmetrecept)
Wie heeft er al zin in pakjesavond? Wij wel! Voor veel mensen is pakjesavond onlosmakelijk verbonden aan gourmetten. We voorzien jullie dan ook graag van onze favoriete gourmetrecepten, die je zó in je pannetje kunt klaarmaken. Dit keer: in sojasaus gemarineerde pompoen met halloumi op ‘n spiesje. Superlekker.
Deze pompoenspiesjes kun je makkelijk van tevoren bereiden. Rijg de gemarineerde pompoen met halloumi op de stokjes en leg ze op een schaal. De gasten hoeven de spiesjes dan alleen nog maar zelf te grillen op het gourmetstel: makkelijker wordt het niet.
Gemarineerde pompoen met halloumi op ‘n spiesje
Breng water aan de kook en kook de pompoenblokjes al dente. Giet de pompoenblokjes af, dep ze droog en doe ze samen met sojasaus en de chili in een mengkom. Laat een halfuurtje, maar liefst langer (mag ook een nachtje) staan.
Prik de gemarineerde pompoenblokjes samen met de blokjes halloumi op prikkers. Bak ze in een laagje olie in de pannetjes van je gourmetstel (of op de grills) tot de halloumi goudbruin kleurt. Maak de pompoen met halloumi af met wat verse peterselie (of ook lekker: koriander – voor de liefhebbers).
Meer inspiratie voor pakjesavond?
- Culy Homemade: makkelijke pepernoten parfait voor Sinterklaas
- Gehaktballetjes in bier (voor sinterklaasavond)
- Culy Homemade: granola met speculaas en witte chocolade (voor Sinterklaas!)