Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Vandaag
Leestijd: 2 minuten

Smeuïge lasagne van polenta met tomatensaus van Italiaanse worstjes

Deze smeuïge twist op een lasagne is comfortfood ten top. Lasagne van polenta met Italiaanse worstjes en tomatensaus is een perfect gerecht voor doordeweeks.

Een gerecht dat zo lekker is dat je niet kunt geloven hoe makkelijk het te bereiden is. Het is namelijk een kwestie van een portie polenta koken, een saus maken met smaakvolle worstjes, en deze vervolgens samen in de oven schuiven. Een paar stappen, maar die zijn allemaal hands-off. Polenta-lasagne is er een om toe te voegen aan je vaste repertoire.

Polenta lasagne met wortjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Het is een stevig en daarom goed vullend gerecht om de rest van de week mee door te komen. zonder dat je hiervoor uren in de keuken hoeft te staan. De smaak van deze lasagne van polenta halen we uit de Italiaanse worstjes, die van Brandt & Levie vinden we het allerlekkerst. Maar je kunt ze ook in de supermarkt halen van het huismerk. Als je geen worstjes in huis hebt, kun je ook gehakt gebruiken en zelf Italiaanse kruiden toevoegen naar smaak. Houd je van pittig, voeg dan ook nog een extra schep chilipeper toe.

Polenta lasagne met wortjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Lasagne van polenta met tomatensaus en worstjes

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak glazig.
  2. Haal de worstjes uit het velletje en verkruimel ze in de pan. Voeg de knoflook en chilipoeder er ook bij. Bak het vlees goudbruin en gaar in de pan en plet het met een pollepel. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en pruttel 40 minuten op het vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Maak ondertussen de polenta. Doe de polenta en het water in een pan met een flinke snuf zout.
  5. Begin met een laag saus. Bestrooi met de pecorino. Doe daarbovenop de helft van de polenta. Bestrooi opnieuw met pecorino en leg daarna de plakjes mozzarella erop. Maak af met de rest van de polenta en extra pecorino.
  6. Zet de lasagne 20 minuten in de oven en laat hem 15 minuten staan, nadat hij uit de oven komt. Serveer met stokbrood of ciabatta, lekker om in te dippen.
Polenta lasagne met wortjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer makkelijke ovengerechten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.