Platbrood met kaas, tijm, walnoten en honing van Sabrina Gheyour
De Perzische keuken begint steeds populairder te worden in Nederland. En gelukkig maar, want wij hebben nooit genoeg van deze smaakvolle en kleurrijke gerechten! Het nieuwe kookboek van Sabrina Ghayour – Persiana Elke Dag – bevat meer dan 200 pagina’s met de mooiste, simpelste en lekkerste Perzische gerechten. Vandaag mogen wij alvast Sabrina’s recept voor platbrood met kaas, tijm, walnoten en honing met jullie delen. Supersimpel maar o zo lekker!
Sabrina: “Deze kleine platbroden met kaas zijn zo veelzijdig dat ik bijna altijd kleine tortilla’s in huis heb voor het geval dat ik ze wil maken. Ze zijn geïnspireerd op de Franse tarte flambée, binnen een paar minuten klaar en je kunt ze beleggen met wat je ook maar in de keuken hebt liggen. Ik heb je hier de keuze gegeven tussen stilton of geitenkaas, maar je kunt ook andere kaas gebruiken.”
Platbrood met kaas, tijm, walnoten en honing
Verwarm de oven voor tot de hoogst mogelijke temperatuur. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de tortilla’s op de bakplaat. Verdeel de stilton of de zachte geitenkaas over de tortilla’s en laat daarbij een rand van 2,5 cm vrij.
Strooi de wilde tijm en de walnoten erover en bak 4 tot 5 minuten in de oven, tot de tortilla’s aan de randjes bruin zijn.
Besprenkel met de honing en serveer direct.
> Persiana elke dag van Sabrina Gheyour (Good Cook) is online te koop voor € 27,50