Culy Homemade: vega traybake van witlof met Camembert en aardappeltjes
Geloof het of niet, maar ook de Culy-redactie ontbreekt het soms aan energie om uitgebreid te koken. In zo’n geval is een bakplaatrecept toch wel een tamelijk briljant gegeven. Een lékker bakplaatrecept welteverstaan, we willen wél nog even genieten hè jongens? Deze plaatbak met witlof, Camembert, tomaatjes en aardappel is er zo eentje: een dankbaar en heerlijk recept voor futloze dagen.
Want dat witlof en Camembert een gouden combi zijn, dat hoeven we je niet te vertellen.
Plaatbak van witlof met Camembert en aardappeltjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem er een bakplaat met opstaande rand bij en besprenkel met wat olijfolie.
Snijd de harde stukken van de stronkjes witlof en pluk de blaadjes ervan af. Verdeel die over de bakplaat.
Schik er de aardappeltjes, de stukjes Camembert, de tomaatjes en de rode ui tussen. De bakplaat mag goed vol liggen, alles zal toch nog een beetje krimpen door de hitte. Ook als je het gevoel hebt dat je bakplaat véél te vol is garanderen we je: het komt goed.
Besprenkel nog eens met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Maak af met de takjes verse tijm.
Schuif de bakplaat in de hete oven en verwarm gedurende 20 minuten. Prik daarna in de aardappeltjes om te checken of ze al gaar zijn. Zo niet, geef het dan nog 5 à 10 minuten langer.
Meer van de bakplaat?
- Culy Homemade: shakshuka van de bakplaat
- Kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat
- Culy Homemade: gamba’s met bimi, artisjok en knoflookboter (van de bakplaat!)