Pittige vega radicchio salade
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F01%2FIMG_6441.jpg)
Deze pittige vega radicchio salade is gezond, heerlijk scherp en supersnel te maken. De ultieme power lunch!
Voor 2 personen:
- 1 kropje roodlof (radicchio)
- 1 bol mozzarella
- 1 theelepel scherpe gladde mosterd
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- zout & peper
- 100 gram vegetarische maaltijdblokjes (of een andere vleesvervanger)
- goede handvol Sprouty kiemen (een mix van ontkiemde kikkererwten, linzen, adukibonen, mungbonen en zwarte bonen)
- Wat olie om in te bakken
Bak de vegetarische maaltijdblokjes een paar minuutjes in een koekenpan in wat olijfolie of zonnebloemolie.
Haal de bladeren van de roodlof los en scheur of snijd de mozzarella in stukken. Leg de roodlof op een bord met de stukjes mozzarella erop. Hierop de gebakken vegablokjes.
Verdeel de kiemen erover en lepel de mosterd erover. Maak af met de olijfolie en zout en peper. Enjoy!
Rood aardewerken bord, € 4,95 van Dille & Kamille