Pittige Oosterse roerbak met quinoa (vegan)
Een bord vol met goodness waar je je direct beter van voelt: dat is zo ongeveer wat deze pittige roerbak met quinoa is. De maiskolfjes, wortel en broccoli zijn op smaak gemaakt met sesam, sojasaus, gember en bosui en zijn nog lekker crispy. Lekker, makkelijk (in 10 minuten op tafel!) en ook nog vegan. Het leven kan bijna niet mooier.
Lang leve quinoa
Quinoa is een aantal jaren geleden ons culinaire territorium binnen gedenderd en heeft daar een prachtig plekje ingenomen. In alle vormen en maten zie je het terugkomen op menukaarten en in recepten. En wij begrijpen wel waarom: het is makkelijk klaar te maken, heeft veel smaak (er bestaan zelfs meer dan 100 soorten quinoa) en is een fantastische plantaardige eiwitbron.
Deze zaadjes (quinoa is geen graan!) laten zich inpakken door vele gerechten, zoals in een maaltijdsalade met zalm en avocado, in een ontbijtparfait met granola of in deze Oosterse springrolls met quinoa en garnalen. Leef je uit!
Pittige roerbak met quinoa
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Doe de gember en de peper in de pan en bak 1 minuut tot de gember lekker begint te ruiken. Voeg de broccoli, wortel en babymaiskolfjes toe en bak al omscheppend 3-4 min tot de groenten een kleurtje krijgen.
Schenk de sojasaus bij de groenten en schep nog eens 1-2 minuten door. Voeg de quinoa toe en warm in 1-2 minuten op. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de groenten en quinoa over de borden. Garneer met bosui en bestrooi met lekker veel sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Tip: houd je van lekker pittig? Roer dan 2 theelepels sambal door de groenten voordat je sojasaus toevoegt.