Culy Homemade: pittig gemarineerde garnalen (gourmetrecept)
Wie heeft er al zin in pakjesavond? Wij wel! Voor veel mensen is pakjesavond onlosmakelijk verbonden aan gourmetten. We voorzien jullie dan ook graag van onze favoriete gourmetrecepten, die je zó in je pannetje kunt klaarmaken. Dit keer: pittig garnalen met limoen. Wat ons betreft onmisbaar!
De pit in deze pittige garnalen is afkomstig van gochujang: die Koreaanse chilipasta in het rode kuipje. Daar moet je even voor naar de toko, maar je zult er geen spijt van krijgen.
Toch teveel gedoe? Gebruik dan je favoriete sambal als alternatief. Zolang er maar pepers aan te pas komen!
Pittige garnalen voor bij de gourmet
Mix alle ingrediënten voor de marinade in een blender (of hak alles fijn en roer met een lepel in een mengkom) en doe ze samen met de garnalen in een mengkom. Laat minstens een halfuurtje (of een hele nacht) marineren.
Verhit een klontje boter in je gourmetpannetje en bak de garnalen daarin tot ze gaar zijn. Schep de pittige garnalen op je bord en serveer met een partje limoen. Lekker met wat frisse komkommer!
Meer voor Sinterklaas?
- Culy Homemade: gehaktballetjes in bier (voor sinterklaasavond)
- Speculaastiramisu (voor Sinterklaas!)
- Culy Homemade: granola met speculaas en witte chocolade (voor Sinterklaas!)