Pittige chili con carne
Een heerlijk recept van de leuke blog Three girls, one kitchen voor pittige chili con carne. Supersimpel en zo lekker!
Maal de uien en knoflook in een keukenmachine, of ga ouderwets aan het werk met een mes en snijd het fijn.
Bak het in olijfolie zacht en voeg de chilipoeder, komijn en een beetje peper en zout toe. Extra spicy? Voeg dan ook de verse rode peper toe.
Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar.
Maal ondertussen de zongedroogde tomaatjes tot een pasta fijn in de keukenmachine met wat olie uit de pot. Je kunt ze ook met een mes fijnsnijden, alleen is het dan lastiger om een glad mengel mee te vormen.
Voeg de zongedroogde tomatenpasta, de tomaten, het kaneelstokje en een wijnglas water toe bij het gehaktmengsel. Voeg eventueel ook wat zout en peper toe.
Breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Laat het vervolgens ongeveer 1,5 uur sudderen. Doe ongeveer 30 minuten voor de kooktijd verloopt de kidneybonen erbij.