Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 11 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: 2x pinsa (klassieke Margherita en met merguez, feta & harissa)

Pinsa is een trend! En niet zo’n kleintje ook. We zien het overal voorbijkomen en we snappen waarom. Het is een snellere, lichtere variant van pizza die ongekend lekker is. Wij geven je maar liefst 2 lekkere pinsa-recepten.

Het grote verschil tussen pinsa en pizza is dat die eerste wordt gemaakt van verschillende soorten bloem. Er zit rijstbloem door het deeg gemengd, het bevat veel water en kent een veel langere reistijd dan de (traditionele) pizza. Hierdoor wordt ‘ie lekker luchtig en super zacht.

Pinsa Romana: een luchtige, krokante pizza-focaccia-hybride

Wie de pizzaiolo in zichzelf naar boven wil halen, maakt uiteraard zijn eigen pinsadeeg. Een werkje waar je vooral veel geduld voor moet hebben. Wij gebruiken graag het recept van Rutger bakt

Geen tijd of zin (snappen we best) om je eigen deeg te maken? De kant en klare bodems uit de supermarkt zijn verrassend goed van kwaliteit.

Pinsa
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Bereidingswijze pinsa ‘Margherita’

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Pureer of prak een half blik tomaten.
  3. Meng daar de honing en de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel vijf eetlepels van de tomatensaus over de bodem heen.
  5. Rasp wat Parmezaanse kaas over de bodem en saus heen.
  6. Verdeel de mozzarella over de pinsa.
  7. Leg de basilicumblaadjes bovenop de kaas.
  8. Sprenkel nog wat olijfolie over het geheel.
  9. Bak de pinsa ‘Margherita’ in 6 minuten gaar.
Pinsa
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Bereidingswijze pinsa met pittige harissa en merguez

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Pureer of prak een half blik tomaten.
  3. Meng daar de honing en de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Pak 4 eetlepels van de tomatensaus en roer daar de pittige harissa doorheen.
  5. Verdeel de saus over de bodem.
  6. Knijp de merguez in grove stukken uit over de pinsa.
  7. Bestrooi met de feta en bak de pinsa in de oven gaar in 6 minuten.
  8. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne ringen en hak de peterselie grof.
  9. Meng door elkaar heen met wat olijfolie, zout en sumak.
  10. Verdeel over de pinsa zodra deze uit de oven komt.
Pinsa
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer lekkere recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.