Culy Homemade: pindakaaskoekjes met stukjes chocolade
Pindakaas-lovers, opgelet! Deze pindakaaskoekjes met stukjes chocolade zijn intens lekker. Perfect om in het weekend te bakken en uit te delen (of, ssst, allemaal zelf op te eten).
Good to know: Koekjesdeeg invriezen, 5 handige tips om te onthouden
Zo maak je de chocolade-pindakaaskoeken
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de bloem met de baking soda en zet even opzij.
Meng in een grote kom de zachte boter, pindakaas, kristalsuiker en bruine basterdsuiker met een mixer (een staande mixer of handmixer) tot de massa een beetje luchtig is. Voeg de 2 eieren, een snuf zout en de vanille toe. Mix goed door op medium snelheid.
Voeg dan in delen de bloem (met de baking soda) toe en mix op lage snelheid door. Je zal merken dat het steeds moeilijker wordt om de bloem goed door te mixen; het wordt echt een heel dik, zwaar deeg.
Spatel de pure chocolate chips (of in stukjes gehakte pure chocolade) door het koekjesdeeg.
Ook interessant: Waarom moet je koekjesdeeg koelen voordat je koekjes gaat bakken?
Maak met behulp van een ijslepel (of gewone lepel) hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat ruimte tussen de koekjes, want ze zullen nog een beetje uitlopen. Met een gewone ijslepel kun je van dit recept ongeveer 20 tot 24 koekjes maken.
Bak de koekjes ongeveer 14 minuten in de oven op 175 graden totdat de randjes licht goudbruin kleuren. De koekjes zelf zullen nog zacht aanvoelen: wees niet bang, dit hoort! Zodra de koekjes afkoelen worden ze harder.
Leg de koekjes op een rooster om af te koelen. En dan… genieten maar!
Ook handig: Zo bak je heerlijke chewy koekjes in de airfryer
Meer recepten voor chewy koekjes
- Deense koekjes met drop en cranberry
- Chili-chocoladekoekjes bakken
- Zweedse havermoutkoekjes met chocolade