Redactie
Redactie Recepten 2 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Pindakaas ijsjes met chocolade van Pauline

Het nieuwste boek van Pauline Weuring is uit: Feel Good Food. Een boek met bijna 90 lekkere lichte recepten. Wij mogen alvast een lekker gerecht uit dit boek delen: pindakaas ijsjes.

“You had me at peanutbutter! Echt zodra er iets met pindakaas op de kaart staat moet ik het proeven. Ik ben er dol op. Als kind al. Gewoon op een boterham met veel roomboter, een schepje in de warme havermout (echt probeer dat) of gewoon zo een lepel uit de pot.

En nu heb ik deze kick ass pindakaas ijsjes bedacht. En die zijn te gek. Probeer het zelf maar!”

Het recept

 

Verwijder de pitten uit de dadels. Doe alle ingrediënten (behalve de chocolade) in de blender en maal er een gladde massa van.

Giet de pindakaas massa in de ijsvormpjes en steek er een stokje in. Laat de ijsjes hard worden in de vriezer.

Smelt 100 gram van de chocolade au bain marie. Zodra dit gesmolten is, zet je het vuur uit. Haal de kom van het vuur en voeg de resterende chocolade toe. Schenk het in een glas.

Haal het ijsje uit zijn vorm en dip hem in de gesmolten chocolade. Laat iets uitlekken.

De chocola hardt meteen uit; je kunt ze direct eten. Of tot gebruik bewaren in de vriezer in wat bakpapier.

Afbeelding van pindakaasijsjes recept

Feel Good Food van Pauline Weuring ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 19,95.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.