Culy Homemade: pina colada chiapudding
Chiazaad is niet alleen een goede topping voor op je smoothie of havermout. Je kunt er ook een heerlijk ontbijt (of dessert) mee maken. Kijk maar eens naar deze pina colada chiapudding met kokosmelk en stukjes verse ananas. Een supermakkelijk ontbijt dat je in zomerse sferen brengt.
Chiapudding is een persoonlijke favoriet van Culyās Ogechi. Het zaadje heeft niet zoveel smaak, maar dat maakt het een leeg canvas waar je jouw favoriete ingrediĆ«nten aan kunt toevoegen. Zo maakten we eerder chiapudding met granaatappelpitjes en een tropische versie met banaan en kokos. Je kunt alle kanten opgaan!
Deze keer kiezen we voor twee bijzondere ingrediƫnten, namelijk ananas en kokos: dƩ smaakmakers in een pina colada. Hiermee creƫer je het perfecte tropische ontbijt dat niet alleen makkelijk en gezond is, maar ook nog eens vullend.
Het is belangrijk dat je de chiapudding laat rusten voor minimaal vier uur, voor die puddingachtige textuur. Ook haal je de meeste voedingsstoffen uit het chiazaad door ze eerst te weken. Handig, want dat maakt chiapudding ook een geweldig ontbijt dat je van te voren kunt maken.
Zelf pina colada chiapudding maken
Meng de kokosmelk, ananassap, chiazaad en honing in een kom. Roer goed totdat alle ingrediƫnten gemengd zijn. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan.
Laat vervolgens de chiapudding minstens 4 uur of een nacht in de koelkast staan. De chiazaadjes zullen het mengsel dikker maken. Hierdoor krijgt het een puddingachtige structuur.
Roer vlak voor het eten het mengsel nogmaals goed door. Verdeel de helft van de blokjes ananas over de schaaltjes en roer erdoorheen. Zorg ervoor dat de ananas goed verdeeld is over de chiapudding.
Schep vervolgens de chiapudding in vier schaaltjes. Bestrooi de chiapudding met geraspte kokos en extra blokjes ananas. Maak af met limoenrasp.
Nog meer tropische recepten
- Culy Homemade: tropische trifle met mango en passievrucht
- Culy Homemade: mango float (een heerlijk tropisch toetje!)
- Culy Homemade: hartige bananenchips met tropische dip van garnalen