Culy Homemade: pilaf met kip en granaatappel uit één pan
Pilaf (of pilav) is een rijstgerecht dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Het is van origine een bijgerecht, al zie je het ook vaak genoeg als hoofdgerecht. En da’s ook exact wat we hier doen: er een smakelijk éénpansgerecht van maken, perfect voor een groot gezelschap. Daar extra groenten bij serveren kan uiteraard altijd, al vinden wij de pilaf met kip op deze manier eigenlijk al compleet genoeg.
Doet de ingrediëntenlijst je vermoeden dat het om een complex recept gaat? Geen zorgen: met een goed gevuld kruidenkastje heb je waarschijnlijk al de helft in huis. Bovendien word je beloond met een heerlijk geurend rijstgerecht waarvan zelfs de meest gure herfstdag weer zonnig wordt.
Pilaf met kip en granaatappel uit één pan
Verhit een eetlepel ghee in een grote hapjespan of kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de groene pepers toe en bak zacht en glazig.
Voeg de stukjes kippendij toe en bak tot ze gaar zijn. Roer er daarna de tomatenpuree, het kerriepoeder, de kaneel, het komijnpoeder, de gemalen chili, de kardemom en de gemalen kruidnagels door.
Voeg de knoflook en flink wat zout en peper toe (houd in je hoofd dat je een hele pan rijst op smaak moet brengen), gevolgd door de basmatirijst en nog twee eetlepels van de ghee.
Roer tot de ghee is gesmolten. Schenk het koude water en het sinaasappelsap erbij en laat 30 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken, tot de rijst gaar is. Roer door met een vork en maak de pilaf met kip af met de toppings.