Culy Kids: makkelijke petit-beurretaart
Petit-beurretaart: ken jij deze Vlaamse klassieker al? Dit smakelijke toetje maak je door in koffie gedrenkte, boterige koekjes te stapelen tussen dunne laagjes botercrème: heerlijk dus. En kinderen zijn er dol op!
Petit-beurretaart maak je in een handomdraai en hoeft niet eens de oven in. Behoorlijk foolproof dus, en het stapelen is ook nog eens een leuk werkje.
En hebben we al gezegd dat petit-beurretaart ook steevast een hit is op kinderfeestjes?
Zo maak je de petit-beurretaart
Maak eerst de botercrème. Klop hiervoor de boter romig en doe er beetje bij beetje de poedersuiker bij en als laatste de koekkruiden en het cacaopoeder.
Zet een schaaltje of een diep bord met de afgekoelde koffie klaar (je moet er je koekjes makkelijk in kunnen dompelen).
Bedek nu een grote snijplank met een laag aluminiumfolie. Leg hierop een laag van 9 koekjes: 3 in de lengte en 3 in de breedte. Besmeer ze met behulp van een rubberen spatel met een laagje van de botercrème.
Dompel nu 9 koekjes kort in de koffie en schik ze op de botercrème. Besmeer opnieuw met een laagje botercrème en herhaal tot alle koekjes opgebruikt zijn.
Bestrijk tot slot ook de bovenkant en de buitenkanten van de petit-beurretaart met een laagje botercrème en werk af met een laag donkere hagelslag.
Meer taarten?
- Culy Homemade: chocoladetaart met crème fraîche frosting
- Culy Homemade: smeuïge Deense droomtaart met kokos (Drømmekage)
- Rocky Road ijstaart van Tasty