Perzikgalette met tijm
Caroline van Caroline’s Blog bakte onlangs een prachtige perzikgalette met tijm. Een aparte combinatie die bijzonder goed werkt en afkomstig is uit Libelle.
Maak eerst het deeg door de bloem met het zout, suiker en tijm te mengen. Voeg de boter toe samen met twee à drie eetlepels ijskoud water. Kneed snel met een koele hand tot een samenhangend deeg. Wikkel in plasticfolie en laat minstens een half uur (afhankelijk van de temeperatuur van je deeg) rusten in de koelkast.
Was de perziken, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Snijd ze verder in partjes, bestrooi met een beetje zout en vervolgens met suiker. Laat even staan.
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap en op de bakplaat. Verdeel de perzikpartjes vanuit het midden van het deeg, en houd ongeveer vier centimeter van de randen over. Vouw deze over het fruit terug.
Bestrooi de perzikgalette met tijmblaadjes en bak 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Serveer de galette het liefst warm (al is koud ook erg lekker) en bestrooi met wat extra suiker. Geef er eventueel wat lobbig geklopte slagroom of een bolletje vanille ijs bij.