Peren met portsaus, vanille-ijs en pistachenootjes
Weinig mensen weten hoe lekker peertjes worden als je even aanbakt in boter met een scheutje port erbij. Dit recept voor peren met portsaus staat zo op tafel en is lékker!
Schil de peren, verwijder het klokhuis en deel ze in vieren. Smelt de boter in de koekenpan en laat het geheel een tikkeltje bruin worden. Haal van het vuur af en voeg de kaneel en 3 eetlepels port toe.
Leg de kwartjes peer voorzichtig in de pan en laat ze even opwarmen. Schep er met een lepel de saus uit de pan er overheen. Haal de peertjes na 1,5 minuut uit de pan er leg ze op een bord. Leg er 2 bolletjes vanille-ijs naast en overgiet met de saus. Strooi er tot slot wat gehakte pistachenoten overheen. Serveer met een glaasje port.
Wijntip: Serveer bij dit hoofdgerecht een 10 jaar oude port zoals die van Quevedo (te koop bij Jumbo).