Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 10 nov 2024
Leestijd: 3 minuten

Fantastische pepernotentaart van de bakplaat

Zin in een lekker recept voor de feestdagen? Dan moet je deze pepernotentaart eens maken. Deze makkelijke taart gaat zó op een bakplaat de oven in en heeft in iedere laag de heerlijke smaak van kruidnoten.

Volg je ‘m nog? Een pepernotentaart, met de smaak van kruidnoten. Laten we even iets rechtzetten: pepernoten en kruidnoten zijn niet hetzelfde. Pepernoten zijn taai en vierkant, kruidnoten zijn knapperig en rond. Maar goed, in de volksmond noemen we kruidnoten vaak gewoon pepernoten, en dat laten we maar lekker zo.

Pepernoten recept: zo maak je de lekkerste, échte pepernoten

Tijdens de feestdagen draait alles om gezelligheid, vrienden en familie. Daarom hebben we een fijn recept voor de feestdagen ontwikkeld, om met z’n allen de keuken in te duiken. En om gezellig samen van te genieten. Dus trek je schort aan, roep iedereen erbij, want deze pepernoten taart wordt gegarandeerd smullen!

Pepernotentaart
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je een pepernotentaart van de bakplaat

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet de bakplaat in en bekleed deze met bakpapier. Zorg dat het bakpapier over de rand hangt, zodat je de pepernotentaart na het bakken makkelijk van de bakplaat af kunt tillen.
  3. Maal als eerst de kruidnoten fijn in een keukenmachine, of stamp ze plat in een zak met een deegroller of een ander zwaar object.
  4. Zeef de bloem, het bakpoeder, baking soda en zout in een grote kom. Doe de fijngemalen kruidnoten erbij en roer goed.
  5. Pak er nog een kom bij. Doe de eieren, het vanille-extract en de twee soorten suiker in de kom. Mix 2 minuten, tot het luchtig is. Voeg daarna de olie toe en klop nog eens 1 minuut.
  6. Doe de kruidnootjespasta, yoghurt en melk erbij en mix nog eens 1 minuut. Doe er een schep van de droge ingrediënten bij en mix op lage stand. Doe dit opnieuw, tot alles met elkaar is gemengd.
  7. Giet het beslag van de pepernotentaart op de bakplaat en zet 35 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen, voordat je de pepernotentaart uit de bakplaat haalt. Laat de taart compleet afkoelen op een koelrek.
  8. Maak ondertussen de siroop. Meng de suiker met water in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat de suiker smelten. Haal van het vuur zodra de suiker gesmolten is, en laat afkoelen.
  9. Prik met een vork gaatjes in de taart. Schenk de afgekoelde siroop over de taart, en laat deze 5 minuten staan.
  10. Maak ondertussen de topping: klop de slagroom stijf. Klop ook de mascarpone los samen met de kruidnootjespasta en het vanille-extract, zodat je die makkelijker kunt mengen met de slagroom.
  11. Doe de slagroom erbij en meng het geheel tot een gladde en romige massa.
  12. Smeer de topping over de pepernotentaart. Druppel de kruidnootjespasta eroverheen en maak af met fijngemalen kruidnoten en extra (hele) kruidnoten. Je kunt de kruidnootjespasta eventueel kort verwarmen om te drizzlen over de cake!
Pepernotentaart
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer recepten voor de feestdagen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.