Zo maak je een peper-roomsaus
Peper-roomsaus is een klassieker op de bistrokaart. Heerlijk bij varkenshaas, biefstuk of een stukje gebakken kip. En zo makkelijk om zelf te maken!
Je kunt gewone peperkorrels gebruiken, maar dan moet je de saus zeven (want harde peperkorrels eten niet zo lekker). Je kunt ook ingelegde groene peperkorrels uit een potje gebruiken (bv. van het merk Carbonell); deze zijn al zacht. Laat deze alleen uitlekken en gebruik ze volgens onderstaand recept.
Snipper de sjalot fijn en snijd de salie fijn.
Smelt in de koekenpan 50 gram boter. Fruit 1 sjalot met de salie en de pepers 2 minuten. zonder te kleuren. Voeg de madeira en de kalfsfond toe. Breng aan de kook en kook tot een gebonden saus.
Zeef de saus boven een schone saus- of steelpan (als je zachte ingelegde peperkorrels gebruikt, hoef je de saus niet persé te zeven). Voeg de slagroom toe en laat de saus weer op het vuur tot een gebonden, romige saus inkoken. Voeg zout en extra gemalen peper naar smaak toe. Houd de saus op laag vuur warm of verwarm vlak voor serveren weer.