Culy Homemade: Thaise penang curry met kip en puntpaprika
Penang curry is een Thaise klassieker waarbij geroosterde pinda’s en limoenblad belangrijke smaakmakers vormen. Tel daar nog kokosmelk, chilipeper en Thaise basilicum bij op en je weet dat je een smaakbom van een gerecht voor je neus hebt.
Een gerecht dat bovendien helemaal niet zo omslachtig is als je zou kunnen vrezen. De penang curry (ook wel bekend als panang curry) moet vooral even pruttelen – iets wat jou alle tijd geeft om rijst te koken en de keuken vast wat op te ruimen. Da’s dubbel lekker!
Zo maak je de penang curry
- Doe de geroosterde pinda’s samen met de rode currypasta, het komijnzaad, het korianderzaad en de gember in een vijzel en kneus tot een pasta.
- Verhit een scheutje plantaardige olie in een pan en voeg de currypasta toe. Bak tot de geuren vrijkomen. Voeg ook de limoenblaadjes, de palmsuiker en de vissaus toe en roer goed. Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe en roer opnieuw tot de smaken goed zijn verdeeld.
- Voeg de paprikareepjes en de stukjes kip toe en laat geduldig sudderen tot de kip gaar is. Test dit door een stukje kip uit de curry te halen en doormidden te snijden.
- Voeg ook de chilipeper toe en laat nog een paar minuten koken.
- Garneer de penang curry met de Thaise basilicum en met extra geroosterde pinda’s. Lekker met rijst!
Meer uit de Thaise keuken?
- Culy Homemade: mangosalade met pinda’s in Thaise stijl
- Culy Homemade: Pad See Ew (Thaise noedels met kip en broccoli)
- Culy Homemade: Som Tam met koolrabi (Thaise salade)