Culy Homemade: makkelijke Pêche Melba (het klassieke toetje)
Pêche Melba is een van de meest iconische desserts uit de Franse keuken. Het simpele toetje maak je met maar een paar ingrediënten en staat dankzij deze simpele versie binnen no-time op tafel.
Pêche Melba bestaat officieel uit gepocheerde perziken, vanille-ijs en frambozensaus. Voor dit recept gebruiken we perziken uit blik: lekker makkelijk en erg lekker, mits je voor goede kwaliteit gaat natuurlijk.
Overigens geldt dat voor ieder product uit dit recept. Doordat het gerecht zo lekker is in zijn eenvoud, valt het direct op als je niet de beste producten gebruikt die je kunt vinden.
Geschiedenis van de Pêche Melba
Pêche Melba werd tegen het einde van de 17e eeuw gecreëerd door de beroemde Franse chef Auguste Escoffier. Auguste was op dat moment chef van het luxueuze Savoy Hotel in Londen, waar hij de Australische operazangeres Nellie Melba ontmoette. De chef was zo onder de indruk van haar zangkunsten dat hij een dessert wilde maken om haar in het zonnetje te zetten.
Juist: dat werd de Pêche Melba waarbij zorgvuldig gepocheerde perziken met vanille-ijs werden geserveerd. Een frisse frambozensaus gaf het gerecht haar levendige kleur én smaak.
Bereidingswijze makkelijke pêche melba
- Scheid het vocht van de perziken uit blik en houd ongeveer 50 milliliter van de siroop apart.
- Blend voor de frambozensaus de (ontdooide) frambozen, het citroensap en de siroop van de perziken tot een gladde massa. Haal door een fijne zeef en zet opzij voor later.
- Snijd de perziken in plakken en leg in iedere ijscoupe een aantal plakjes.
- Schep daar bovenop een flinke bol vanille ijs.
- Schenk wat frambozensaus over het geheel heen en top ‘m af met wat amandelschaafsel.
Meer dessertrecepten:
- Culy Homemade: simpele koffiegranita met room (makkelijk toetje met maar 5 ingrediënten)
- Culy Kids: chocolade-salami (het makkelijkste no-bake dessert ooit!)
- Culy Homemade: makkelijke pindataart met salted caramel om je vingers bij af te likken