Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 13 nov 2024
Leestijd: 2 minuten

Hartverwarmende pastinaaksoep met prei en appel

Deze hartverwarmende pastinaaksoep met prei is de herfst in een kommetje. Lekker zoet door ‘n appeltje en gevuld met barstensvol groentes.

Soepen zijn een favoriet om doordeweeks te eten, vooral in de herfst. Alles in de pan, pruttelen op laag vuur, pureren en serveren. Deze pastinaaksoep met prei zit boordevol vitamines, vezels en natuurlijk waanzinnig veel smaak.

In een kommetje van deze herfstsoep zit meer dan 200 gram groente per persoon. Maak er een volledige maaltijd van door de pastinaaksoep met prei te serveren met een stukje gegrilde vis, zoals kabeljauw. De soep is vegetarisch, wil je de maaltijd liever vega houden? Dan zijn deze makkelijke halloumi nuggets uit de oven een fantastische keus.

Pastinaaksoep met prei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Pastinaak

Pastinaaksoep met prei zou zomaar een gerecht uit grootmoeders kookboek kunnen zijn. Want pastinaak is een van de vergeten groenten die we veel vaker zouden moeten eten in Nederland. Met zijn zoete en anijsachtige smaak is het een groente veelzijdige die je binnen 20 minuten transformeert tot een romige soep. Met een appeltje, het liefst een Goudreintte, voeg je tegelijkertijd een lekker zoetje en een zuurtje toe aan de soep. Veel meer heb je niet nodig,

Heb je de pastinaaksmaak te pakken? Maak dan eens deze sticky pastinaak met bruine boter en nootmuskaat. En kinderen zijn dol op deze pastinaakfriet met sriracha-ketchup.

Wat is het verschil tussen peterseliewortel en pastinaak?

Pastinaaksoep met prei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Pastinaaksoep met prei maken

  1. Zet een soeppan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
  2. Doe de knoflook en de prei in de pan en bak 5 minuten aan.
  3. Voeg de pastinaak toe en bak de ingrediënten voor de pastinaaksoep met prei nog eens 5 minuten mee.
  4. Als laatst bak je de tijm en de appel een minuut mee. Schenk daar de groentebouillon op.
  5. Zet de deksel op de pan en laat de soep 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en verdeel over de borden.
  7. Maak de pastinaaksoep met prei af met een paar flinke draaien witte peper en een scheut olijfolie.
Pastinaaksoep met prei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer makkelijke soepen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.