Culy Homemade: simpele pastinaaksoep met appel en tijm voor een gezonde start
De feestdagen zijn voorbij en terwijl we genoten hebben van lekkernijen en gezelligheid, zijn we ook weer toe aan simpel en gezond. Zo ook deze pastinaaksoep met appel en tijm. Supersimpel, maar toch weer verrassend.
Pastinaak en appel? Die twee doen het verrassend goed samen. En als je weet dat deze soep voor meer dan de helft uit groente en fruit bestaat, dan weet je dat ‘ie een goede, voedzame keuze is. En die boet overigens allesbehalve in op smaak, iets waar we bij Culy altijd naar streven.
Deze pastinaaksoep is trouwens vegan. Om er een completere maaltijd van te maken kun je ‘m serveren met gemarineerde tofu of – als je niet perse plantaardig eet – een stukje kabeljauw.
Zo maak je de pastinaaksoep met appel en tijm
- Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie.
- Bak in de verhitte pan de ui tot glazig en voeg daarna de knoflook toe. Bak 2 minuten mee.
- Doe er daarna de tijm bij en bak nog eens 30 seconden.
- Voeg de stukjes pastinaak, de blokjes appel en de aardappel toe. Laat dit kort samen bakken in de pan.
- Doe vervolgens de groentebouillon bij de pastinaaksoep en breng het geheel langzaam aan de kook. Voeg nog geen zout toe, dit doen we pas aan het eind, de bouillon is ook al zout van zichzelf.
- Kook de soep 15 minuten, of tot dat de groenten zacht zijn en je ze makkelijk in kunt prikken met een vork.
- Pureer de pastinaaksoep vervolgens met een staafmixer. Proef af op peper en zout. Voeg eventueel een beetje extra water toe, als je vindt dat de soep te dik is.
- Haal van het vuur en verdeel de pastinaaksoep over de kommen. Voeg wat extra versgemalen zwarte peper toe voor een extra kick. Druppel ook wat olijfolie over de soep en maak af met een takje tijm ter decoratie.
Nog meer gezonde soepen:
- Culy Basics: het allerbeste basisrecept voor broccolisoep
- Culy Homemade: brothy beans (wittebonensoep met miso)
- Culy Homemade: toffe groentesoep met dille en uiencrunch