Culy Homemade: pastinaak stamppot met knapperige chorizo en salie
We zijn gek op die anijsachtige smaak van pastinaak, maar óók op de pittige kick van chorizo. Daarom stampen we ze samen in deze pastinaak stamppot met knapperige chorizo en salie. Een makkelijk recept voor doordeweeks waarvoor je niet teveel ingrediënten in huis hoeft te halen.
Deze pastinaak stamppot is zó gemaakt en krijgt toch een bijzonder tintje door de knapperige chorizo en de salie.
Pastinaak stamppot met knapperige chorizo en salie
Kook de aardappels en pastinaak in een grote pan met ruim gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
Bak ondertussen de plakjes chorizo in een koekenpan op hoog vuur tot ze knapperig worden. Dit moet je misschien in porties doen. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
Bak als laatste de blaadjes salie kort in het hete vet van de chorizo, tot ze donkerder beginnen te kleuren en bruine randjes beginnen te krijgen. Schep ook die uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Gooi het uitgebakken vet van de niet weg, maar meng het in een kommetje met een flinke scheut olijfolie en een snufje cayennepeper. Zet opzij.
Giet de groenten af, laat kort even droog stomen en stamp daarna met een scheutje melk en een klont boter tot een smeuïge puree (hoe grof of fijn je zelf lekker vindt natuurlijk). Breng op smaak met zout en peper.
Schep de pastinaak stamppot op vier borden en verdeel de plakjes chorizo en de knapperige salie eroverheen. Druppel tot slot de olie over de stamppot.
Culy Homemade: stamppot met pastinaak, waterkers en kerrieballetjes