Pastaschelpen gevuld met gorgonzola en walnootkruim
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F05%2Fpasta.jpg)
Het is weer tijd voor een heerlijk recept van Caroline. Dit keer maakte ze Italiaanse pastaschelpen, gevuld met gorgonzola en getopt met walnootkruim; een recept uit het juni-nummer van Delicious. Een feestje op je bord en in je mond!
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 3 eetlepels fijngesneden verse oreganoblaadjes
- 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
- 25 grote pastaschelpen
- 200 gram gorgonzola dolce, korst verwijderd, in stukjes
- 50 gram walnoten, fijngehakt
- 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
- Zout en peper
- Extra vergine olijfolie
- Rucola ter garnering
Verwarm je oven voor op 200 graden. Bak de oregano samen met de knoflook in de olijfolie gedurende acht minuutjes op middelhoog vuur. Pas op dat het niet te hard gaat en voorkom dat de knoflook verbrandt. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat ongeveer twintig minuten op laag vuur pruttelen.
Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met een flinke snuf zout beetgaar. Giet de pasta af en spoel koud met water, laat goed uitlekken.
Vul de schelpen met een theelepel met de tomatensaus. Leg de pastaschelpen in een ovenvaste schaal en verdeel er de stukjes gorgonzola over. Schep de walnoten en peterselie door elkaar en verdeel over de kaas.
Zet de ovenschaal in de oven en verwarm in ongeveer vijf tot tien minuten, in het midden van de oven. Besprenkel voor het serveren met een beetje olijfolie en garneer met de rucola.