Culy Homemade: pastasalade met kip, miso en komkommer
We schreven er al eerder over: pastasalade hoeft echt niet zo suf zijn als vaak wordt aangenomen. De truc zit ‘m gewoon in het bedenken van een paar toffe twists. Dit recept is daar een schoolvoorbeeld van. Want door de pasta te voorzien van een fris jasje met miso en limoen, krijgt die goeie ouwe picknickklassieker meteen een hipper imago.
Door een restje kip van de vorige dag te gebruiken verkort je de bereidingstijd aanzienlijk. Wij gebruikten hier trouwens gebraden kipfilet van de supermarkt, ook een gouden tip. En wil je de pastasalade nou vegetarisch houden? Met vegetarische kipstukjes kan het uiteraard ook.
Pastasalade met kip, miso en komkommer
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een mengkommetje.
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente. Bak ook de kip als je dat nog moet doen en snijd of scheur in hapklare stukjes. Giet de pasta af en stort in een grote mengkom. Roer de misosaus door de pasta.
Voeg ook de komkommer en de stukjes kip toe en roer goed. Verdeel de pastasalade over kommen en maak af met bosui en sesamzaadjes.
Meer lekkere pasta’s?
- Culy Homemade: makkelijke pasta met zongedroogde tomaten en garnalen
- Makkelijke pasta met worst, mais en courgette
- Culy Homemade: makkelijke pasta met worst, mais en courgette