Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Diner 13 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pastasalade met kip, miso en komkommer

We schreven er al eerder over: pastasalade hoeft echt niet zo suf zijn als vaak wordt aangenomen. De truc zit ‘m gewoon in het bedenken van een paar toffe twists. Dit recept is daar een schoolvoorbeeld van. Want door de pasta te voorzien van een fris jasje met miso en limoen, krijgt die goeie ouwe picknickklassieker meteen een hipper imago.

Door een restje kip van de vorige dag te gebruiken verkort je de bereidingstijd aanzienlijk. Wij gebruikten hier trouwens gebraden kipfilet van de supermarkt, ook een gouden tip. En wil je de pastasalade nou vegetarisch houden? Met vegetarische kipstukjes kan het uiteraard ook.

pastasalade met miso, kip en komkommer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pastasalade met kip, miso en komkommer

Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een mengkommetje.

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente. Bak ook de kip als je dat nog moet doen en snijd of scheur in hapklare stukjes. Giet de pasta af en stort in een grote mengkom. Roer de misosaus door de pasta.

Voeg ook de komkommer en de stukjes kip toe en roer goed. Verdeel de pastasalade over kommen en maak af met bosui en sesamzaadjes.

pastasalade met kip, miso en komkommer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere pasta’s?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.