Frisse pastasalade met bramen en geroosterde noten
Soms houden we van simpel. Een recept waarbij je niet teveel hoeft te doen, maar wel een maximaal resultaat bereikt. Als het dan ook nog ‘s gezond blijkt te zijn, heb je helemaal twee vliegen in één klap. Deze makkelijke pastasalade met bramen is een goed recept voor zomerse dagen (want lekker fris) en ideaal om mee te nemen als je gaat picknicken in het park.
Dit makkelijke recept voor pastasalade komt van blogger FoodLies. Ze inspireert mensen over een gezonde levensstijl, maar weet als geen ander dat gezond eten ook genieten is.
Zo maak je de pastasalade
Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Kook zodra het water kookt de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de rode ui en de bosui in dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en haal het vruchtvlees eruit. Dit gaat het makkelijkste met een lepeltje. Snijd de komkommer in halve maandjes.
Brokkel vervolgens de geitenkaas fijn.
Gebruik je ongebrande noten? Rooster dan de noten in een droge koekenpan op hoog vuur totdat ze wat donkerder kleuren.
Meng de ingrediënten voor de dressing en zet apart.
Zodra de pasta goed is afgekoeld, meng je alle ingrediënten erdoorheen en maak je hem af met de dressing.