Culy Homemade: Stanley Tucci’s favoriete pasta (uit de oven)
Er zijn van die mensen waarbij simpelweg alles cool is en Stanley Tuccy is daar absoluut één van. Kenners weten dat hij naast acteur en regisseur ook ‘n doorgewinterde foodie is (vorig jaar presenteerde hij nog The World’s 50 Best in Londen). Geeft de man zijn favoriete pasta prijs, dan luisteren we dus met volle aandacht. Maak kennis met Stanley Tucci’s favoriete pasta, eentje die de held al bij ‘t ontbijt beweert te consumeren. Dat snappen we volledig.
De bouwstenen van Stanleys creatie bestaan uit farfalle, pancetta, tuinerwten en Parmezaanse kaas. De meest innoverende pasta kun je ‘t daarmee niet noemen, de meest troostende wel. Door dat knapperig laagje kaas, de zoutige stukjes pancetta en die toffe structuur van de strikjespasta is dit immers comfort food ten top.
Stanley Tucci’s favoriete pasta uit de oven
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Verwarm de olijfolie in een pan op medium vuur. Bak de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de pancetta toe, bak knapperig en voeg daarna de bevroren tuinerwten toe.
Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking en giet af. Voeg toe aan de pan en schep door elkaar.
Stort de inhoud van een pan in een ovenschaal, verdeel er de boter in kleine stukjes op en bedek met een laagje geraspte parmezaan. Als je een ovenbestendige pan hebt gebruikt, is dit uiteraard niet nodig.
Plaats de ovenschaal in de warme oven en bak gedurende 20 minuten, of tot de bovenkant lichtjes bruin is gekleurd.
Meer makkelijke pasta’s?
- Culy Homemade: simpele pasta met groene asperges, prosciutto & dragon
- Culy Homemade: Dirty Martini pasta
- Culy Homemade: de makkelijkste Pasta alla Vodka ooit