Culy Homemade: pasta primavera met groene asperges, doperwtencrème en parmaham
Deze pasta met groene asperges, doperwtencrème en parmaham is een schoolvoorbeeld van pasta primavera. Ofwel: een gerecht dat lente schrééúwt. Dat komt dankzij de groene asperges – die nú in seizoen zijn – maar ook door dat vrolijke lentekleurtje.
Heb je nog een restje over? De volgende dag is de pasta met groene asperges ook heel lekker als lunch, als een koude pastasalade. Wil je meer groenten? Voel je dan vrij om er wat extra rucola of doperwten aan toe te voegen. Superlekker.
Voor eeuwig verlost van overkokend pastawater: met deze truc gebeurt dat nooit meer
Pasta primavera met groene asperges, doperwtencrème en parmaham
Snijd de harde uiteindes van de asperges (ongeveer 2 cm van de kontjes) en snijd de asperges in stukken.
Kook de farfalle volgens de verpakking in ruim gezouten water.
Maak ondertussen de doperwtencrème. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde groene massa. Proef en voeg meer zout en peper toe naar smaak.
Bak de stukjes groene asperges in een pan met een laagje olijfolie. Deze zijn in 3 à 5 minuten klaar.
Giet de pasta af en roer er de doperwtencrème en de asperges door. Schep de pasta met groene asperges op borden en verdeel tot slot de parmaham over de borden.
Lekker duurzaam voorraadkastkoken: zo maak je restjes pasta op
Meer lekkere pasta’s
- Culy Homemade: pasta e fagioli (Italiaanse bonen met pasta)
- Snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok hack)
- Pasta met rookworst, spitskool en crème fraîche