Culy Homemade: eenvoudige pasta pesto met een winterpesto
We schreven het al eerder: voor een goede pasta pesto maak je de pesto uiteraard zélf (echt jongens, pesto uit een potje is een dikke no-go). Daarvoor heb je natuurlijk wel handenvol verse basilicum nodig, en momenteel laat winters Nederland dat niet echt toe. Daarom presenteren we je een net zo lekker alternatief in een winters jasje: pasta pesto met een winterpesto van… boerenkool!
Hoewel het klassieke pestorecept met verse basilicum gemaakt hoort te worden, is deze variant met boerenkool net zo lekker. Noem het een huwelijk tussen de Italiaanse en de Hollandse trots of gewoon creatief omspringen met seizoensgroenten, één ding is zeker: deze pasta pesto met een winterpesto is lékker!
Pasta pesto met een winterpesto
Kook de linguine volgens de verpakking in gezouten water.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix tot een homogene massa (dit kan eventueel ook in een vijzel).
Giet de pasta af en giet de uitgelekte pasta weer in de pan. Meng er de pesto door.
Serveer de pasta pesto met wat extra snippers Parmezaanse kaas.
Meer Italiaanse recepten?
- Culy’s Weekmenu: een weekje vol Italiaanse gerechten
- Culy Homemade: pizza met Burrata, prosciutto en gefrituurde basilicum
- Pasta met héél veel kleine gehaktballetjes