Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 4 apr 2025
Leestijd: 2 minuten

Voorraadkast opruimen? Maak dan deze pasta-ovenschotel met tonijn

We love pasta uit de oven! En hoe transformeer je jouw favoriete pasta puttanesca om tot een heerlijke (pasta-)ovenschotel met tonijn? Nou, zo dus! Want met slechts 10 ingrediënten zet je binnen 1 uur deze makkelijke doordeweekse maaltijd op tafel.

Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

Voor 4-6 personen:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 rode peper, grof gehakt
  • 400 gram tonijn, uitgelekt
  • 75 gram zwarte olijven, gesneden
  • 50 gram kappertjes
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 100 gram mozzarella
  • Basilicum, vers
Beoordeling
4.5 / 5 sterren. 2 x beoordeeld.

Pasta puttanesca uit de oven

Of de Italianen en hun strenge regels het zullen accepteren dat we hun befaamde pasta puttanesca hebben omgetoverd tot deze ovenschotel met tonijn, betwijfelen we. Dat maakt hem overigens niet minder lekker, want op de Culy-redactie weten we maar al te goed dat juist door de regels te breken de lekkerste gerechten op tafel komen (als je de basis maar goed begrijpt). Kijk maar eens naar gerechten als tarte tatin en chocolate chip cookies.

Tonijn ovenschotel | ovenschotel met tonijn
Ogechi Chibueze voor Culy

Lekkere pasta uit de oven: ovenschotel met tonijn

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de gehakte knoflook en gehakte rode peper op laag tot middelhoog vuur gedurende 2 minuten.
  3. Laat de blikjes tonijn goed uitlekken, anders wordt de ovenschotel met tonijn te vettig. Voeg de tonijn toe aan pan met de knoflook en peper en bak 5 minuten op hoog vuur. Roer af en toe. Let op: het kan spetteren, dus houd een spatdeksel in de buurt.
  4. Voeg vervolgens de olijven, kappertjes, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer goed. Breng op smaak met peper en een snuf zout, en laat het geheel vervolgens 15 minuten pruttelen en inkoken op laag vuur.
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met kokend water en een flinke snuf zout tot deze al dente is, de pasta gaart namelijk nog verder in de oven. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het pastawater.
  6. Voeg 100 ml van het pastawater toe aan de saus van de ovenschotel met tonijn en volg met de pasta. Schep het geheel goed om en voeg toe aan een ovenschaal. Bestrooi tot slot met geraspte mozzarella.
  7. Bak de ovenschotel met tonijn 20 minuten in de oven. Haal de pasta uit de oven, bestrooi met verse basilicum en serveer direct.
Tonijn ovenschotel | ovenschotel met tonijn
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer handige ovenschotels barstensvol smaak:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.