Culy Homemade: pasta met worst, prei, citroen en tijm (klaar in 20 minuten!)
Tussen alle drukte door willen we ook wel eens een vullend en hartig maaltje, dat niet al te veel werk van ons vraagt. Op die dagen kiezen we al snel voor deze pasta met worst, prei, citroen en tijm. We kunnen je nu al vertellen: dit wordt er eentje voor je vaste repertoire.
Wat deze pasta nou zo lekker maakt? Dat zijn de worstjes van Brandt & Levie. De worstmakers hebben verschillende smaken in hun assortiment en wij kiezen hier voor citroen-tijm. Die is perfect bij de andere smaken in deze pasta met worst. Je kunt de worsten van Brandt & Levie kopen bij onder andere Crisp en EkoPlaza. Mochten de worstjes niet leverbaar zijn bij jou in de buurt, dan kun je deze pasta ook maken door de worst te vervangen met gehakt en dat zelf op smaak brengen met zout, citroen en tijm.
Zo maak je de pasta met worst, prei, citroen en tijm
Kook de rigatoni volgens de verpakking.
Verhit een koekenpan en voeg de olie toe. Bak de ui voor 5 minuten glazig en voeg na 3 minuten de knoflook en tijm toe.
Snijd de worstjes open en haal het vlees eruit. Rol van het vlees kleine balletjes. Voeg de balletjes toe aan de pan en bak goed aan zodat het vlees bruin kleurt.
Als het vlees bijna gaar is mag de prei worden toegevoegd aan de koekenpan. Roerbak de prei kort voor 3 minuten. Voeg daarna de room, Parmezaan, citroensap en een scheut pastawater toe. Roer nog eens goed en laat een minuutje koken zodat de smaken goed mengen.
Laat de pasta uitlekken en voeg toe aan de saus. Roer de pasta door de worst, prei en de saus en geef de pan een flinke snuf zwarte peper.
Serveer de pasta met worst met nog wat extra Parmezaan, citroenrasp en tijm.
Meer pastagerechten met worst:
- Rigatoni met worst uit het nieuwe Foodies Magazine
- Culy Homemade: snelle tortellinisoep met spinazie en worst
- Culy Homemade: makkelijke pasta met worst, mais en courgette