Culy Homemade: spaghetti met romige pompoensaus
We zien het steeds vaker voorbij komen: pasta met pompoensaus in alle mogelijke vormen en maten. Een Culy-versie mocht dan ook niet lang uitblijven, vonden we. Het resultaat? Spaghetti met een ultraromig sausje, pecorino en pistache. Als dat niet als je favoriete herfstpasta klinkt, weten wij het ook niet meer.
Geroosterde pompoenblokjes kun je makkelijk blenden tot een mooie, gladde saus. En da’s dan ook meteen de enige moeilijkheid van dit recept, want verder is er helemaal niks aan. Pasta met pompoensaus blijkt dus niet alleen erg lekker, maar ook nog eens belachelijk makkelijk.
Pasta met pompoensaus, pistache en pecorino
Verwarm je oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoenblokjes erover. Geef ze een scheut olijfolie, peper en zout en hussel door elkaar. Zet gedurende 15 minuten in de warme oven, of tot de blokjes mooi zacht zijn.
Doe de zachte pompoenblokjes in een kom en voeg de room en de ui toe. Mix tot een gladde massa.
Verhit de knoflook in een scheut olijfolie op medium vuur, tot hij begint te geuren. Voeg ook de chili toe en roer even door. Doe er een scheutje wijn bij, draai het vuur lager en laat de wijn uitkoken.
Voeg de gladde pompoensaus toe en roer alles door elkaar. Roer er ook de mascarpone en de tomatenpuree door.
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de pasta door de saus. Is de saus wat te dik, voeg dan een beetje van het pastawater toe.
Schep de pasta met pompoensaus in borden en maak af met de geroosterde pistache, de pecorino, basilicum en wat extra chili.