Culy Homemade: simpele pasta met burrata, mortadella en pistache
Is er een kleine pistachehype gaande? Het zou zo maar eens kunnen; we zien het in croissants, in cruffins, in lattes en in maritozzi. Dringend tijd om nog ‘ns een knaller van een pistacherecept te lanceren dus. Maak kennis met deze pasta met burrata, pistache en mortadella. Ofwel: met je nieuwe grote liefde.
De combinatie pistache-mortadella-burrata is natuurlijk niks nieuws. In Italië tref je het vaker aan op pizza’s of tussen een broodje. Dit recept bewijst dat die combo ook weer een voltreffer is bij pasta. Welke soort je daarvoor inzet, laten we trouwens aan jou. Van papardelle tot casarecce of rigatoni: bij dit gouden trio is alles lekker.
Culy Homemade: burrata bowl met mortadella, pistachepesto en tomaat
Pasta met burrata, pistache en mortadella
- Maak een snelle pesto door de pistachenoten te mixen met de olijfolie en een snuf zout en peper. Dit gaat het beste in de vijzel, maar in de blender of staafmixer kan ook.
- Kook de pasta volgens de verpakking en bewaar een kopje van het pastawater.
- Meng de afgegoten, nog hete pasta met de pistachepesto en voeg eventueel een beetje van het pastawater toe als je vindt dat het geheel te droog is.
- Verdeel de pasta met pistache over borden en maak af met de burrata, de mortadella, extra zwarte peper en eventueel wat extra druppels olijfolie.
Is burrata wel écht burrata? Keuringsdienst van Waarde onderzocht het
Meer simpele pasta’s?
- Culy Homemade: Stanley Tucci’s favoriete pasta (uit de oven)
- Culy Homemade: Dirty Martini pasta
- Culy Homemade: snelle pasta bolognese met chorizo en mozzarella