Culy Homemade: pasta met mais en romige misosaus
Pasta en Aziatische smaakmakers gaan hand in hand. Dat bewijzen we opnieuw met deze pasta met mais, romige misosaus en chili-olie. Ofwel: een umamibom die je binnen 20 minuten op tafel zet.
De zoete maïs gaat perfect samen met de romige misosaus die barstensvol umami zit. Ook zorgt de maïs voor een heerlijke crunch in deze ultraromige kom pasta. Het gerecht wordt afgemaakt met pittige chili-olie voor een extra kick. Daar houden we van.
Wat is miso (en zó gebruik je misopasta voor meer dan alleen soep!)
Recept: pasta met maïs en romige misosaus
- Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
- Pak er een koekenpan bij en zet op hoog vuur met een scheut zonnebloemolie. Voeg zodra de olie heet is de maïskorrels toe. Bak tot ze lichtelijk geblakerd zijn. Hierdoor krijgt de pasta met maïs een extra crunch!
- Zet ondertussen ook een hapjespan op het vuur en voeg een scheut sesamolie toe. Laat goed heet worden.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak glazig, ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak 3 minuten mee.
- Doe vervolgens de miso erbij en zet het vuur op laag. Bak de miso 2 minuten mee met de ui en knoflook.
- Voeg een schep pastawater toe aan de room, zodat de room alvast went aan de temperatuur. Hierdoor gaat de saus van de pasta niet schiften.
- Giet vervolgens de room bij de miso en blijf voortdurend roeren.
- Giet de pasta af en voeg die toe aan de misossaus, samen met de Parmezaanse kaas. Roer goed, tot een romige saus ontstaat. Voeg indien nodig nog een extra scheut pastawater toe.
- Doe als laatst de maïs bij de pasta en roer goed.
- Verdeel de pasta met maïs over borden en druppel de chili-olie eroverheen. Bestrooi ook met bosui en eventueel furikake.
Nog meer recepten met maïs:
- Culy Homemade: Mexicaanse esquites (maissalade) met witte kaas en limoen
- Culy Homemade: maisrisotto met jalapeño en chorizo
- Culy Homemade: makkelijke pasta met worst, mais en courgette