Lente incoming: frisse pasta met limabonen en citroen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fpasta-limabonen.jpg)
Het fijne aan goed pastagerecht is dat je met een paar ingrediënten van goede kwaliteit een fantastisch feestmaal op tafel zet. De limabonen in dit recept zijn de ultieme showstopper in combinatie met de frisse citroen: laat de lente maar komen!
Ingrediënten
Voor 2 personen:- 200 gram spaghetti
- 150 gram limabonen uit blik
- 1 biologische citroen, sap en zest
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel chilivlokken
- Handje broodkruim
- Zout en peper naar smaak
- 1/2 bosje verse peterselie
- 1/2 bosje bieslook
Limabonen kunnen we gerust in het hokje van ‘superfood’ plaatsen. De romige boon is een voedzame en mega veelzijdige peulvrucht. Hij zit namelijk bomvol eiwitten en goede voedingsstoffen, maar het belangrijkste aan dit heilige boontje is dat ‘ie vooral erg lekker is.
Door zijn romige textuur komt er aan dit recept geen zuivel te pas. Enkel wat olie en pastawater is er nodig om er een smeuïg geheel van te maken. Dat maakt dit pastarecept gelijk hartstikke vegan en daardoor kan iedereen ervan genieten.
Limabonen koop je in zo’n beetje iedere supermarkt in blik of pot. Gedroogd kopen is ook een optie. Houd er in dat geval rekening mee dat de bonen zo’n acht uur moeten weken voordat je ze kunt koken.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fpasta-limabonen-4.jpg)
Bereidingswijze frisse pasta met limabonen en citroen
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
- Bewaar een kopje van het kookvocht voordat je de pasta afgiet.
- Fruit de knoflook in een grote pan op middelhoog vuur met de olijfolie.
- Voeg de chilivlokken toe en bak kort mee.
- Voeg de limabonen met vocht en al toe en bak ze 2-3 minuten mee tot ze warm zijn.
- Meng de pasta erdoor en voeg de citroenrasp en het citroensap toe.
- Gebruik een beetje van het bewaarde kookvocht om de saus mooi smeuïg te maken.
- Breng op smaak met zout en peper en roer de gehakte peterselie en bieslook erdoor.
- Serveer met wat extra olijfolie en bestrooi royaal met krokant broodkruim.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fpasta-limabonen-2.jpg)
Meer pastarecepten:
- 7 zalige gerechten met pistache(pasta)– voor wie de trend nog láng niet beu is!
- Pasta alassassina (knapperige, bijna verbrande spaghetti in pittige tomatensaus)
- Tagliatelle met sugar snaps, boontjes en tuinbonen