Pasta met geroosterde paprika uit een pot uit de nieuwe Jamie Oliver
Is doordeweekse maaltjes bedenken niet je sterkste punt? Geen paniek: Jamie Oliver heeft het denkwerk al voor je gedaan én heeft dat ook nog ‘ns in een nieuw kookboek gegoten. ‘Simply Jamie’ heet het, waarvan we het recept voor pasta met geroosterde paprika uit een pot met je mogen delen.
Met Simply Jamie verzeker je jezelf van een kookboek waar je daadwerkelijk uit gaat koken. Lees: zonder ingrediënten waar je van gaat fronsen en zonder onnodig ingewikkeld gedoe.
Deze pasta met geroosterde paprika uit een pot bijvoorbeeld, met vrolijke druppen peterselie-olie en hüttenkase voor de smeuïgheid. Jamie: ”Zo snel zoveel zonnige smaken op tafel, ongelofelijk toch? Deze zomerse saus is een must.”
Alles wat je wilt weten over hüttenkäse (die frisse eiwitbom)
Pasta met geroosterde paprika uit een pot
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maal de peterselie (met steeltjes en al) in een blender met genoeg extra vierge olijfolie om er een felgroene olie van te maken, en giet deze in een schoon jampotje.
- Pel de teen knoflook, doe hem met de rode paprika’s (met vocht en al), amandelen, chilivlokken, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn en de helft van de hüttenkäse in de blender (schoonmaken hoeft niet), en maal alles superfijn.
- Laat de penne uitlekken, vang een kopje van het zetmeelrijke kookwater op en doe ze terug in de pan. Giet de paprikasaus erbij, hussel alles op het vuur door elkaar, voeg zo nodig een scheutje kookwater toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Verdeel de pasta over de borden, schep de rest van de hüttenkäse erover en sprenkel er wat van de peterselieolie over. De rest van de olie kan je 3 dagen in de koelkast bewaren of in een ijsblokjeshouder invriezen, voor later.
Energie: 591 kcal, vet verz.: 30,6 g, vet: 4,7 g, eiwit: 18,4 g, koolhyd. 64,1 g, suiker: 7,2 g, zout: 0,2 g, vezels: 1,1 g.
> Simply Jamie (Kosmos Uitgevers) is nu te koop.
Meer recepten van Jamie Oliver:
- Upside down mihoen rijstbowl uit het nieuwe boek van Jamie Oliver
- Tunesische spaghetti met garnalen van Jamie Oliver (met maar 5 ingrediënten)
- Pasta met gerookte zalm, spinazie, lente-ui, citroen, hüttenkäse en parmezaan van Jamie Oliver