Pasta met citroen, kip en basilicum
Deze simpele pasta met citroen, kip en basilicum is heerlijk voor een doordeweekse avond of een snel weekend diner. Geïnspireerd op een recept van Donna Hay.
Zo maak je de simpele pasta met citroen
Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de verpakking. Laat uitlekken en doe terug in de warme pan.
Bak ondertussen de kip in een koekenpan met olijfolie, peper, knoflook en de gesnipperde ui.
Doe het citroensap, de olijfolie en Parmezaanse kaas in een kom en klop goed door elkaar.
Voeg deze vinaigrette toe aan de pasta en dresseer met de kip, basilicum, zout en peper op een bord (basilicum voeg je pas toe nét voor het serveren!). Voor een romiger effect, kun je aan de pan met kip ook wat kookroom toevoegen en deze in laten koken.
Vegetariër? Laat dan de kip weg of vervang door kipstuckjes van de Vegetarische Slager, seitan of eventueel champignons.