Culy Homemade: makkelijke pasta met broccoli, knoflook, citroen en chili
Zo ieder seizoen hebben we wel een nieuwe favoriete pasta. Momenteel is dat zonder twijfel deze pasta met broccoli, knoflook, citroen en chili. Het was de geweldige culinair schrijver Carla Lalli Music die ons hiervoor inspireerde. Sindsdien zijn we haar dan ook érg dankbaar. Thanks Carla!
Deze pasta met broccoli heeft alles wat een goede pasta betaamt, vinden wij. Een romige saus (waarbij uiteráárd een beetje van het kookwater gebruikt wordt), flink wat knoflook (sowieso nooit te zuinig mee zijn), een beetje frisheid door het citroensap en chili voor de kick.
Simpelweg een goed gerecht dus, waar je ook nog eens heel wat veggies mee naar binnen werkt.
Zo snijd je een bloemkool (of broccoli) zonder een troep van je keuken te maken
Makkelijke pasta met broccoli, citroen en chili
- Doe de broccoliroosjes in een blender en maal ze fijn. Heb je geen blender, dan kun je ze natuurlijk ook met een mes zo fijn mogelijk hakken.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kookt het water, voeg dan de gemalen broccoli en de pasta toe. Kook de pasta al dente. Schep er een kopje pastawater uit, zet dat apart en giet de pasta met de broccoli af in een zeef (de openingen van een vergiet zijn mogelijk te groot voor de fijne stukjes broccoli).
- Wanneer de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een grote pan op medium vuur. Fruit er de schijfjes knoflook in maar zorg dat ze niet bruin worden. Maal hier flink wat zwarte peper overheen. Voeg ook de chili toe.
- Roer er nu de pasta met broccoli, het kopje pastawater, de gemalen parmezaan en het sap van 1/2 citroen door. Laat nog een minuutje koken en roer goed zodat alle smaken goed mengen.
- Serveer de pasta met broccoli met de geraspte citroenschil en extra chilivlokken.
Meer makkelijke pasta’s?
- Culy Homemade: pasta en papillotte (yep: pasta in een zak)
- Culy Homemade: pasta e fagioli (Italiaanse bonen met pasta)
- Spaghetti aglio e olio (zoals uit de film Chef!)