Pasta met garnalen, zeekraal en dille
Lasagnevellen hoef je heus niet alleen maar te gebruiken in een klassieke lasagne. Je kunt ze ook prima gebruiken om een heuse pasta mee te maken! Deze frisse pasta met grote garnalen en zeekraal is het levende bewijs. Helemaal niet lastig om te maken en een keertje iets anders dan de standaard pasta bolo.
Dit recept komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.
Hanneke: “Deze pasta met grote garnalen, zeekraal en dille maak je met verse lasagnevellen. Snijd ze in brede repen en kook ze in ruim (gezouten!) water. Het is een soort open lasagne. Snel en makkelijk te maken maaltijd voor een doordeweekse dag!”
Zo maak je de pasta met garnalen, zeekraal en dille
Snijd de verse lasagnevellen in de lengte doormidden.
Pel de ui en knoflook, snijd de ui in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn.
Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de zeekraal een minuutje en giet dit af.
Bak de ui glazig in een grote pan met olijfolie. Draai dan het vuur hoog en bak de garnalen met de uiringen mee tot ze mooi roze zijn. Doe de knoflook en rode peper erbij en bak dit even mee.
Doe vervolgens het citroensap erbij, gevolgd door de sojaboontjes en zeekraal en bak dit nog een paar minuutjes mee. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta in een vergiet en meng het door de groente en garnalen in de pan. Serveer de pasta met een beetje vocht op een warm bord en bestrooi met wat gehakte dille. Giet er een een scheutje olijfolie over en rasp er wat citroenschil over.