Culy Homemade: pasta alla norma (dé beroemde pasta met aubergine)
Met dit recept nemen we je mee op een smaakvolle reis naar Sicilië! Pasta alla norma (pasta met aubergine) is namelijk een eerbetoon aan de heerlijke smaken van dit Italiaanse eiland. Buon appetito!
Je kunt voor dit recept gewoon je favoriete pastasoorten gebruiken. We kiezen hier ‘t liefst voor rigatoni, maar pasta alla norma is ook heerlijk met penne en zelfs spaghetti. Je kunt er ook voor kiezen om de auberigines op een andere manier te snijden. In plakken of in grotere blokjes bijvoorbeeld.
Voor eeuwig verlost van overkokend pastawater: met deze truc gebeurt dat nooit meer
Recept: pasta alla norma (pasta met aubergine)
- We bereiden als eerst de aubergine. Snijd de aubergines daarvoor in blokjes. Bestrooi de blokjes met zout en leg ze op een keukenpapier om het overtollige vocht eruit te trekken, zodat de aubergines goed knapperig worden. Want dat maakt pasta alla norma zo lekker!
- Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en bewaar een kopje kookwater. Zet de pasta opzij.
- Verhit in een ruime pan de olijfolie op middelhoog vuur. Plet 3 tenen knoflook en voeg samen met de rode peper toe aan de pan en bak 3 minuten.
- Voeg daarna een deel van de aubergines toe, zodat ze niet te dicht op elkaar liggen. Bak de aubergines tot ze knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
- Leg ze op een bord met keukenpapier om uit te lekken en bestrooi met zout. Herhaal stap 4 met de overgebleven aubergines, en voeg extra olie toe indien nodig.
- Dan gaan we aan de slag met de saus van de pasta alla norma. Giet de overgebleven olie uit de pan, maar laat ongeveer 2 eetlepels olie in de pan zitten. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze gedurende ongeveer 1 minuut, of tot het geurig wordt.
- Voeg dan de tomatenpulp en basilicum toe en roer goed. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 10 minuten, terwijl je af en toe roert. Als de saus te dik wordt, kun je wat van het bewaarde kookwater van de pasta toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.
- Doe vervolgens de Parmezaanse kaas erbij en roer de saus goed door.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus van de pasta alla norma en meng goed. Laat de pasta even sudderen in de saus om de smaken te laten samenkomen.
- Voeg als laatst de gebakken auberignes toe aan de pan en schep nog eens goed door.
- Schep de pasta met aubergine op borden en garneer met verse basilicumblaadjes. Bestrooi royaal met extra versgeraspte Parmezaanse kaas.
Nog meer makkelijke pastarecepten:
- Culy Homemade: rigatoni met pittige tomatensaus en spek (pasta Amatriciana)
- Culy Homemade: spaghetti met tonijn, chilipeper en kappertjes
- Culy Homemade: pasta met mais en romige misosaus