Culy Homemade: snelle parelcouscousbowl met pittige gehaktballetjes
Snel een verrukkelijke maaltijd maken op een doordeweekse dag? Maak deze parelcouscousbowl met pittige gehaktballetjes, verse groente en hummus.
Of je nu van pittig houdt of gewoonweg een smaakvolle maaltijd wil, van deze parelcouscousbowl met pittige gehaktballetjes kun je niet afblijven. Zo lekker is ‘ie.
De parelcouscous kleurt prachtig geel door dat we ‘m koken met wat kurkuma. Hierdoor krijgt de couscous ook nog eens een heerlijk hartige smaak. En da’s dan weer heel lekker met de frisheid van de dille en granaatappelpitjes.
Parelcouscous bowl met pittige gehaktballetjes
- Combineer in een grote kom het gehakt, ei, broodkruimels, fijngehakte knoflook, gemalen komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Kneed goed tot alles gemengd is.
Vorm kleine gehaktballetjes en zet ze opzij. Deze stap kun je ook eerder op de dag doen, voordat je de parelcouscousbowl maakt. - Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de parelcouscous toe. Rooster de couscous enkele minuten tot deze lichtbruin wordt.
Voeg vervolgens de groentebouillon, kurkuma en zout toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de couscous gaar in 10-12 minuten. - Terwijl de parelcouscous kookt, bakken we ook de pittige gehaktballetjes. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 8-10 minuten.
- Meng in een kleine kom de granaatappelsiroop, honing en citroensap. Giet de saus over de gehaktballetjes en bak 2 minuten mee. Zo worden de balletjes en de saus lekker sticky.
- Snijd de komkommer in schijfjes en de tomaten in blokjes. Hak ook alvast wat peterselie en dille.
- Tijd om de parelcouscousbowl te maken. Verdeel de gele parelcouscous over vier kommen. Doe de komkommer en tomaat bovenop. Leg ook de pittige gehaktballetjes erbij en maak af met groene kruiden, hummus en geroosterde amandelen.
Nog meer toffe bowls:
- Culy Homemade: gezonde gyoza bowl (klaar in 15 minuten!)
- Culy Homemade: simpele zalmbowl met bietjes, avocado en sambalmayonaise
- Culy Homemade: katsudon (Aziatische rijstbowl met omelet en krokante kip)