Parelcouscous met doperwten van Couscousbar
Bij Couscousbar in Amsterdam-Oost haal je de allerlekkerste couscous en nog veel meer Arabisch streetfood. Nadia Zerouali(culinair schrijfster) en Samira Dahmani (onderneemster) openden de Culy-hotspot ongeveer een jaar geleden en brachten onlangs een kookboek uit met de lekkerste gerechten uit hun keuken.
Wij mogen alvast een lekker recept uit het boek met je delen, voor parelcousous met doperwten, muntpesto en witte kaas. Makkelijk en snel!
Parelcouscous met doperwten
Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
Kook de bevroren doperwten circa 2 minuten in gezouten ruim kokend water. Giet af en spoel met koud water.
Hak de amandelen fijn. Pel de teen knoflook. Verkruimel de witte kaas. Ris een kleine hand muntblaadjes van de takjes.
Stamp in een vijzel de knoflook fijn met een snufje zout en de muntblaadjes. Meng de witte kaas erdoor en voeg een flinke scheut olijfolie toe totdat het een smeuïge pesto is. Breng op smaak met peper en zout.
Meng vlak voor het serveren de parelcouscous met de doperwten, de amandelen, het citroensap, een scheutje olijfolie en wat van de muntpesto. Schep in een kom of schaal en geef de rest van de muntpesto en verse munt erbij.
Couscous – de lekkerste gerechten uit de Couscousbar – van Nadia Zerouali en Samira Dahmani (uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 20,99 euro.
Meer recepten met parelcouscous:
- Culy Homemade: parelcouscous met sauce vierge en worst
- Parelcouscoussalade met zoete aardappel, feta & granaatappel
- Culy Homemade: parelcouscous met venkel, grapefruit & granaatappel