Culy Homemade: snelle pappardelle met pesto van daslook
Pasta pesto is voor de gemiddelde student de klassieker onder de klassiekers. Maar vergeet (alsjeblieft) de fabriekspesto uit de supermarkt: met dit snelle pappardelle recept met een pesto van daslook, wil je nooit meer anders.
Ben je bekend met daslook? Dit seizoensproduct is alleen in het voorjaar verkrijgbaar en heeft de milde smaak van knoflook. Tijdens de lente is het overal te vinden: in parken, langs de kant van de weg en bij de meeste groenteboeren.
Mocht je dit papardelle-recept buiten het daslookseizoen om maken, dan vervang je het eenvoudig met wat verse knoflook. Houd er wel rekening mee dat de smaak van daslook veel subtieler is dan een knoflookteen. Aan een half teentje heb je voor dit recept al genoeg.
Goedkope versie van pesto
In een originele versie van pesto zitten altijd pijnboompitten. Toegegeven, pijnboompitten zijn niet het allergoedkoopste product om in je winkelwagen te leggen. Mocht je willen besparen, dan hebben we voor dit pasta pesto-recept met daslook nog een alternatief: een pesto gemaakt van (oud) brood.
Pappardelle recept met pesto van daslook
- Pluk de blaadjes basilicum en munt.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
- Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
- Plaats de geplukte kruiden, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de daslook, de suiker en een snufje zout in een keukenmachine.
- Pulseer het geheel een paar keer tot het grof gehakt is.
- Voeg nu de olijfolie toe en meng tot een smeuïge massa.
- Voeg druppelsgewijs en al roerend koud water toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.
- Breng eventueel op smaak met extra zout.
- Bewaar de pesto van daslook in een schone en luchtdichte pot maximaal vijf dagen in de koelkast.
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af en bewaar het kookvocht.
- Roer per persoon twee eetlepels pesto door de pasta heen en maak al roerend smeuïg met een schepje van het bewaarde kookvocht en olijfolie.
- Verdeel de pappardelle over de borden en rasp wat Parmezaan over de pasta heen.
- Maak af met verse zwarte peper en verse basilicum.
Meer pastarecepten:
- Culy Homemade: snelle pasta met rode bieten, feta en dille (binnen 5 minuten op tafel!)
- Culy Homemade: Griekse maneštra (snelle orzo met tomatensaus)
- Culy Homemade: pasta met héél veel kleine gehaktballetjes in tomatensaus