Papadums met verse tonijn
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F06%2FPhoto-25-05-12-19-19-14.jpg)
Gegeten bij Café Herengracht, maar natuurlijk ook lekker zelf thuis na te maken: deze tonijn papadums. Een soort mini pizza’s!
Ingrediënten
Voor 1 persoon:- 1 papadum (Patak's)
- 1 eetlepel olijfolie
- Beetje wasabi
- Beetje (Japanse) mayonaise
- 100 gram verse tonijn*
- Beetje ingelegde gember
- Zeewier
- Sojasaus (Go-Tan)
*Sommige tonijnsoorten worden bedreigd door onder andere overbevissing, kijk op de viswijzer welke soort je het beste kunt gebruiken. Gebruik je liever geen tonijn? Haal dan een mooie moot rauwe zalm.
Neem 1 papadum. Bestrijk de papadum met wat olie (met een kwastje of dot keukenrol). Laat ze in 30 seconden op 600 watt in de magnetron knapperig worden.
Meng de mayonaise met de wasabi. Grill de tonijn kort aan en snijd in plakjes. Beleg de papadum met de tonijn, gember en zeewier. Besprenkel met sojasaus en maak af met de wasabimayo.