Culy Homemade: pão de queijo (makkelijke Braziliaanse kaasbroodjes)
Pão de queijo heten ze, deze kleine Braziliaanse kaasbroodjes. Wij kopen ze af en toe bij het Braziliaanse kraam op de Ten Katemarkt. Superlekker, maar wat blijkt? Ze zelf maken is kinderspel. Maak meteen een grote hoeveelheid, vries een deel in en je hebt de snack van je leven achter de hand.
Eigenlijk behoeven pão de queijo weinig uitleg, de Braziliaanse kaasbroodjes zijn precies wat je je daarbij voorstelt: hartig, zacht en kazig. Het deeg hoeft niet te rijzen en je maakt ze handig in muffinvormen. Wil dat zeggen dat zelfs de grootste keukenkluns ze kan maken? Ja, echt.
Pão de queijo (Braziliaanse kaasbroodjes)
1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
2. Mix de eieren met de olie, tapiocameel, melk, zout en parmezaan in een keukenmachine gedurende 1 minuut. Voeg de mozzarella toe en mix nog eens een halve minuut.
3. Vet een muffinvorm in met boter en vul elke opening voor 3/4. Voeg de resterende mozzarella toe en bak 15 à 20 minuten in de warme oven. Laat de pão de queijo een beetje afkoelen voor je ze serveert.
Meer recepten met kaas?
- Culy Homemade: pastina (minipasta in een snelle kaassaus)
- Culy Homemade: parmezaanstamppot met paddenstoelen en boerenkool
- Culy Homemade: miso mac & cheese met krokant broodkruim