Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Deze paksoistamppot wordt de lieveling van elke kokos-lover

Paksoistamppot met kokos-gehaktballetjes en pindasaus is een mooie combinatie van Hollandse kost met een Aziatisch tintje. De perfecte manier om jezelf te verwennen met een doordeweekse maaltijd.

Recept met paksoi

Deze paksoistamppot is speciaal voor iedereen die dol is op kokos. In iedere laag van de stamppot gebruiken we namelijk kokos. De aardappelpuree maken we romig met kokosmelk, in de gehaktballetjes gaat kokosrasp ter vervanging van paneermeel en de rest van het blik kokosmelk gaat in de pindasaus.

Paksoistamppot met kokos-gehaktballetjes en pindasaus
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Deze paksoistamppot vinden we ook perfect voor die ene persoon in je leven die altijd zegt dat paksoi een saaie groente is waar je niets mee kunt. Deze stamppot bewijst namelijk dat je met een groente als paksoi meer kunt dan alleen noedels en rijst!

Culy Basics: ons favoriete recept voor paksoi (en andere Aziatische groenten)

Paksoistamppot maken

  1. Kook de aardappels in een pan met kokend ruim gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar en giet af.
  2. Meng het gehakt met een ei, kokosrasp, sambal, ketjap manis en peper en zout.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en bak de kokos-gehaktballetjes goudbruin in een scheut sesamolie. Haal ze uit de pan en laat rusten op een bord.
  4. Maak ondertussen de pindasaus. Voeg de pindakaas toe aan de pan van de balletjes en laat smelten. Doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en zet het vuur op zacht.
  5. Voeg de kokos-gehaktballetjes toe aan de pindasaus en laat deze garen in de saus terwijl je verder gaat met de rest van de paksoistamppot.
  6. Snijd de paksoi in fijn. Was om eventuele zandresten te verwijderen en voeg toe aan een pan ruim gezouten water. Kook in ongeveer 5 minuten gaar.
  7. Doe de gegaarde paksoi bij de aardappelen en stamp samen fijn. Voeg kokosmelk toe en breng de stamppot op smaak met ketjap manis en gember(siroop).
  8. Schik de paksoistamppot in de borden en verdeel de kokos-gehaktballetjes. Schenk de pindasaus eroverheen en voeg eventueel een beetje sambal toe.
Paksoistamppot met kokos-gehaktballetjes en pindasaus
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer stamppotten met een twist:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.