Gebakken rijstnoedels met kip (phad thai gai)
Pad thai (of phad thai) is zo’n gerecht waarvoor je ons mag wakker maken. Mits het een goede is natuurlijk. En dat zit wel snor met dit recept uit De bijbel van de Thaise keuken. Hiermee maak je een versie van pad thai met kip. Snel, makkelijk en superlekker.
Dat de Thaise keuken verrukkelijk is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. En wil je thuis zelf net zulke heerlijke Thaise gerechten op tafel kunnen toveren, dan is er maar één boek dat je echt in huis moet halen. De bijbel van de Thaise keuken – de naam zegt het al!
In dit vuistdikke naslagwerk van Noi Pia-Ud reis je door verschillende delen van Thailand en ontdek je welke gerechten bij welke regio horen. Van Bangkok tot de stranden in het zuiden van Thailand.
Dat alleen al is een feest om te ontdekken, maar de recepten zijn ook nog eens om van te watertanden. Van papajasalade tot kanom krok (Thaise poffertjes), tom kha kai en deze pad thai met kip. En dit recept is ook nog eens verrassend snel en simpel.
Pad thai met kip
Doe de tamarindepasta, palmsuiker, azijn en de vissaus in een pan en zet het op laag vuur, tot de palmsuiker is opgelost. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de sjalot en de knoflook tot ze kleuren. Doe de kip erbij en roerbak alles nog 5 minuten. Haal het uit de wok.
Breek het ei in de wok en roerbak tot het gestold is. Doe het kipmengsel erbij en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de geweekte noedels, de tamarindesaus en de sojasaus toe en roerbak alles nog een paar minuten goed door elkaar.
Garneer met de limoenpartjes, pinda’s, lente-uitjes en de taugé.
De bijbel van de Thaise keuken van Noi Pia-Ud (uitgeverij Carrera Culinair) is nu te koop voor € 31,99.