Redactie
Redactie Recepten 22 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit Thaise gerecht is vliegensvlug klaar: pad krapow (gehakt met basilicum)

Wil je écht razendsnel een gerecht op tafel zetten, bijvoorbeeld omdat het te warm is om in de keuken te staan? Het Thaise gerecht pad krapow – gewokt gehakt met smaakmakers als Thaise basilicum – is daar de perfecte kandidaat voor.

Thailand staat voornamelijk bekend om zijn heerlijke curry’s en pad thai. Maar ook pad krapow heeft onze harten veroverd. Deze vliegensvlugge maaltijd is namelijk in 10 minuten klaar en staat dus zo op tafel na een lange werkdag.

Thaise basilicum kun je bij de meeste toko’s kopen en soms in grotere supermarkten (Jumbo). Je kunt ook aan je groenteboer of toko vragen of ze het voor je kunnen bestellen. Kun je het echt niet vinden, vervang het dan eventueel door verse koriander.

Dit gerecht is vrij pittig. Als je niet zo van pittig houdt, kun je altijd minder chilipepers gebruiken of de zaadjes en zaadlijsten uit de pepers verwijderen. En als je extra tijd over hebt, zou een gebakken ei zeker niet misstaan bij deze snelle maaltijd.

Zo maak je pad krapow: recept

  1. Laat een wok goed heet worden, voeg de olie toe en doe als deze heet is de chilipepers, sjalot en knoflook in de pan. Bak 1 tot 2 minuten tot alles zacht is en goudbruin, kijk uit dat het niet verbrandt. Voeg het gehakt toe en bak dit in een paar minuten rul.
  2. Voeg de suiker, sojasaus en vissaus toe en bak nog een minuut door. Blus hierna de pan af met de bouillon of water. Wacht tot het vocht wat is verdampt, als het goed is gaat dit vrij snel omdat je wok heel heet is. Voeg de Thaise basilicum toe en roer door het gerecht heen tot deze is geslonken. Serveer met rijst.

Hoeveel rijst moet je koken per persoon?

Meer recepten met Thaise basilicum:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.