Culy Kids: paaspoffertjes met lemon curd en witte chocolade
Pasen vieren met kinderen, hoe doe je dat? Wel, met paaspoffertjes met lemon curd en witte chocolade dus. Wedden dat die kinderen glunderen van trots wanneer ze de poffertjes op tafel mogen presenteren?
En geen nood: voor poffertjes hoef je niet per se een poffertjespan in huis te halen. Want hoewel dat het handigste werkt, kun je ook hoopjes maken met twee lepels of een spuitbus of beslagdispenser gebruiken om de paaspoffertjes te maken.
Supertip: Heb je een lege ketchupfles? Als je deze grondig uitspoelt, kun je hier je beslag in doen en vervolgens gebruiken als knijpfles.
Paaspoffertjes met lemon curd en witte chocolade
Doe de melk, de gist, het bakpoeder, de suiker, de kaneel, de bloem en het ei in een grote kom en meng door elkaar met een garde. Voeg ook de zaadjes van het vanillestokje toe en vervolgens de gesmolten boter, de zure room en een snuf zout. Mix het beslag met een staafmixer.
Verwarm een pan en smelt een klont boter op medium vuur. Maak met een eetlepel (of een knijpfles of een beslagdispenser) hoopjes van het deeg ter grootte van een poffertje. Als je over een poffertjespan beschikt, kun je deze natuurlijk gebruiken.
Bak de paaspoffertjes aan beide kanten goudbruin. Voeg bij elke nieuwe lading een heel klein beetje boter toe.
Schik de paaspoffertjes op een schaal en werk ze af met poedersuiker, lemon curd en witte chocoladerasp.
Meer voor Pasen?
- Culy Homemade: carpaccio-toast met parmezaan en tuinkers (voor Pasen!)
- Zweedse saffraanbroodjes voor Pasen
- Culy Kids: worteltaartjes met citroenglazuur (van Crisp)